Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Amnesty International жалкує про реакцію Києва на свою доповідь, але не відмовляється від своїх висновків

Amnesty International жалкує про реакцію Києва на свою доповідь, але не відмовляється від своїх висновків

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Amnesty International жалкує про реакцію Києва на свою доповідь, але не відмовляється від своїх висновківРаніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, в якій повідомлялося про правопорушення ЗСУ щодо цивільного населення України. Документ спричинив гнів офіційного Києва.

В Amnesty International висловили жаль з приводу «стресу та гніву» офіційного Києва внаслідок публікації доповіді про злочини ЗСУ. Про це пише Reuters.

4 серпня було опубліковано доповідь, в якій ЗСУ звинувачувалися у порушеннях міжнародних правових норм. Зокрема, зазначалося, що українські підрозділи використовують цивільні об'єкти для розміщення озброєнь, наражаючи на ризик мирних громадян.

Публікація документа викликала бурхливу реакцію у Києві. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Amnesty International виправдовує дії російської армії. Голова українського бюро організації Оксана Покальчук оголосила про звільнення з посади через те, що «розійшлася у поглядах на цінності» з керівництвом.

Представники Amnesty International наголосили, що не відмовлятимуться від висновків, зроблених у доповіді. Вони нагадали, що головна мета їхньої роботи – забезпечення захисту цивільних осіб.

«Зрозуміло, цій єдиній меті було підпорядковано останній реліз на тему», - додали члени організації.

При цьому наголошується, що документ у жодному разі не виправдовує дії російської армії. Також у НУО висловили сподівання, що українські військові вживають «необхідних запобіжних заходів в інших частинах країни».

Amnesty International - неурядова організація, яка отримує фінансування з багатьох джерел. Зокрема, від Держдепартаменту США, Єврокомісії та влади Великої Британії. За даними низки ЗМІ, кошти можуть виділятися і з фонду «Відкрите суспільство» Джорджа Сороса.