Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Росія закрила доступ до своїх ядерних об'єктів

Росія закрила доступ до своїх ядерних об'єктів

Категорія: Головне, Політика
Росія закрила доступ до своїх ядерних об'єктів Росія офіційно попередила США, що її об'єкти, які підлягають інспекціям згідно з Договором про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО), будуть тимчасово виведені з-під інспекцій. Як йдеться у заяві МЗС РФ 8 серпня, це було зроблено дипломатичними каналами.

«Наша країна тимчасово виводить з-під інспекційної діяльності за Договором про СНО свої об'єкти, які підлягають інспекціям за цим договором. Це вилучення також поширюється на об'єкти, на яких можуть проводитись передбачені договором покази», — йдеться у заяві.

Особливо наголошується, що вжиті заходи мають тимчасовий характер, проте РФ зараз просто змушена їх застосувати, оскільки Вашингтон наполегливо прагне «явочним порядком домогтися перезапуску інспекційної діяльності на умовах, які не враховують існуючі реалії». Це, як зазначили у відомстві, створює для США односторонні переваги та фактично позбавляє Російську Федерацію права на здійснення інспекцій на американській території.

Після вирішення проблемних питань, пов'язаних із забороною на польоти російських літаків у повітряному просторі союзників та партнерів США після введених антиросійських санкцій, всі інспекційні заходи за договором знову будуть відновлені в повному обсязі.