Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Покупець у Лівані відмовився від українського зерна через затримку постачання

Покупець у Лівані відмовився від українського зерна через затримку постачання

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Покупець у Лівані відмовився від українського зерна через затримку постачання Покупець українського зерна, яке було відправлено на судні Razoni («Разоні») з території України після укладання угоди у Стамбулі, відмовився від угоди через затримку постачання. Про це повідомляється на офіційній сторінці посольства України у Лівані у Twitter.

Цю інформацію підтвердило і джерело ТАРС у порту Тріполі, куди суховантажне судно «Разоні» і мало зайти.
 
«Постачальник українського зерна повідомив, що шукає нового покупця, оскільки ліванський замовник відмовився від закупівлі 26 тисяч тонн кукурудзи. З цієї причини балкер змінив маршрут і скасував прибуття до кінцевого пункту 9 серпня», - повідомили у ліванському порту.

За інформацією відправника вантажу, покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж через затримку термінів доставки (понад п'ять місяців). Тепер відправник вантажу шукає іншого клієнта. Він може бути або в Лівані, або в іншій країні. 

22 липня представники Росії, України Туреччини та Організації Об'єднаних Націй (ООН) підписали угоду про вивезення українського зерна через Чорне море.

Після укладання договору Гутерріш повідомив, що дія угоди про вивезення зерна з портів України складає 120 днів із можливістю продовження.