Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: середземноморські країни активно закуповують російську нафту

Bloomberg: середземноморські країни активно закуповують російську нафту

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: середземноморські країни активно закуповують російську нафту Іспанія закупила партію нафти російської марки Urals уперше з квітня, а Греція — вперше з лютого, Болгарія з Румунією наростили постачання. Загальний обсяг сировини, яку Росія відправляє до європейських країн, сягає майже 1,5 млн барелів на добу.

Країни Південної Європи та Середземномор'я закуповують російську нафту, не афішуючи процес. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані про рух танкерів.
 
За даними агентства, минулого тижня обсяг постачання російської нафти до портів Туреччини та Італії досяг максимального рівня за приблизно останні два місяці. До набрання чинності забороною Європейського союзу на такі постачання залишається ще чотири місяці.

Іспанія закупила партію нафти російської марки Urals уперше з квітня, а Греція - вперше з лютого. Постачання наростили і Болгарія з Румунією.
 
Загальний обсяг сировини, яку Росія відправляє до європейських країн, сягає майже 1,5 млн барелів на добу. Це приблизно на півмільйона барелів нижче, ніж до початку війни.