Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗМІ: Україна зупинила транзит російської нафти до Угорщини, Чехії та Словаччини

ЗМІ: Україна зупинила транзит російської нафти до Угорщини, Чехії та Словаччини

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЗМІ: Україна зупинила транзит російської нафти до Угорщини, Чехії та Словаччини "Укртранснафта" 4 серпня зупинила прокачування російської нафти південною гілкою нафтопровідної системи "Дружба" у бік Угорщини, Чехії та Словаччини, заявив прес-секретар, радник президента "Транснафти" Ігор Дьомін.

"Справді, "Укртранснафта" повністю зупинила прокачування нафти на Угорщину, Чехію та Словаччину південною гілкою "Дружби" 4 серпня о 06:10 ранку. При цьому транзит через Білорусь у напрямку Польщі та Німеччини триває", - повідомив він.

За словами Дьоміна, українська компанія надає послуги з транспортування на умовах стовідсоткової передоплати, але за останньої спроби здійснення платежу за транзит кошти повернулися на рахунок ПАТ "Транснефть".

"Газпромбанк", який обслуговує платежі, повідомив нас, що платіж повернений у зв'язку із набранням регламенту Євросоюзу, тобто сьомого пакету санкцій", - пояснив представник компанії.

Міністерство енергетики Росії та вітчизняні вантажовідправники, що поставляють паливо у напрямку Угорщини, Чехії та Словаччини, а також сама "Укртранснафта" в курсі ситуації, що склалася, уклав він.