Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні повернуть акциз на пальне: пояснення Кабміна

В Україні повернуть акциз на пальне: пояснення Кабміна

Категорія: Головне, Економіка, Суспільство
В Україні повернуть акциз на пальне: пояснення КабмінаВ Україні готуються повернути акцизи на бензин та дизель, які імпортери не платять із березня.
 
Передбачається, що нові акцизи будуть удвічі нижчими, ніж довоєнні, а також у рази нижчими, ніж у країнах ЄС. Так, ставки акцизу на бензин та дизель пропонують встановити на рівні 100 євро за 1000 літрів. До повномасштабного вторгнення ставки на бензин і дизель становили 213,5 і 139,5 євро відповідно, тобто майже вдвічі і в півтора раза більше.
 
До того ж пільговий податок на додану вартість (ПДВ) на пальне збережеться на рівні 7%. До березня цього року діяла ставка 20% ПДВ.

- Скасування акцизу було вимушеним і своєчасним рішенням, яке серед іншого допомогло стабілізувати ситуацію на ринку пального. Зараз гравці ринку адаптувалися і ми можемо повернутися до нормального функціонування фіскальних інструментів... Акциз, хоч і в урізаному вигляді, дозволить провести мінімальні ремонти, передусім мостів, і покращить ліквідність усієї фінансової системи держави, - заявив глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков.
 
Але ж пальне для українців все одно подорожчає, чи не так? І чи «підніме» його зубожіле внаслідок війни населення?