Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Німеччині закликали запустити «Північний потік-2»

У Німеччині закликали запустити «Північний потік-2»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Німеччині закликали запустити «Північний потік-2»Німецький журналіст Ніколаус Блом звернувся з проханням до влади ФРН запустити російський газопровід «Північний потік-2», оскільки відмова від нього не приносить користі Берліну. Про це він написав у матеріалі для газети Der Spiegel.

Блом закликав уряд Німеччини запустити «Північний потік-2» і зазначив, що відмова від проекту не допоможе країні позбутися газової залежності від Росії.

«Наша мета – перестати купувати російський газ. Німеччина не наблизиться до її виконання, якщо один трубопровід буде закритий, але водночас ми проситимемо доставляти більше палива іншою трубою. Якби відмова від "Північного потоку-2" прискорила повне припинення імпорту російської сировини. Але це не так», - наголосив оглядач.

Журналіст додав, що відкриття газопроводу знизить соціальну напруженість усередині Німеччини та виключить залежність енергетичного комплексу країни від одного трубопроводу.

Раніше повідомлялося, що німецькі політики злякалися протестів через відмову від «Північного потоку-2». З такою думкою виступило видання Süddeutsche Zeitung. Так, заступник голови парламентської групи ХДС у ландтазі землі Бранденбург Франк Боммерт допустив народні хвилювання у тому випадку, якщо влада відкладе вирішення питання з газопроводом.