Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Шольц назвав "сигнали" енергокризи в Європі, що з'явилися у 2021 році

Шольц назвав "сигнали" енергокризи в Європі, що з'явилися у 2021 році

Категорія: Головне, Політика
Шольц назвав "сигнали" енергокризи в Європі, що з'явилися у 2021 році Берлін визнав у 2021 році за «дуже серйозний сигнал» неповне заповнення російськими компаніями сховищ газу в Європі. Після цього почалася розробка плану на випадок перебоїв із постачанням палива, сказав Шольц. 

Газові сховища в Німеччині, які належали російським компаніям, не були заповнені минулого року, через що офіційному Берліну стала очевидною наявність проблем та ризик швидкої кризи. Про це заявив німецький канцлер Олаф Шольц на прес-конференції з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, трансляція велася на YouTube.

«Ми навіть зіткнулися з тим, що замість використання існуючих трубопроводів, наприклад Ямал — Європа, для імпорту газу в Польщу через Білорусь, газ брали з газосховищ. І я сприйняв це як дуже серйозний сигнал», — повідомив Шольц. 

Відповідальним відомствам було доручено сформувати план дій, якщо ФРН не отримає достатньої кількості газу, продовжив канцлер. Він зазначив, що розпорядився про це ще у грудні минулого року, невдовзі після обрання канцлером Німеччини. Ці «сигнали» стали причиною інвестицій у пов'язану із ЗПГ інфраструктуру ще до кінця лютого, наголосив він.