Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США попередили Україну про катастрофічний удар Росії

У США попередили Україну про катастрофічний удар Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США попередили Україну про катастрофічний удар РосіїОглядач National Interest (NI) Ілля Тимченко попередив, що втрата доступу до Чорного моря під час російської агресії завдасть катастрофічного удару по Києву.

Як вважає журналіст, у разі такого сценарію Україна перетвориться на «державу-обрубок». "Втрата доступу до Чорного моря завдасть катастрофічного економічного та військового удару по Україні і зробить її державою-обрубком без виходу до моря", - зазначив він.

На думку Тимченка, Київ зіткнеться із проблемою експорту своєї продукції, а також може втратити контроль над трубопроводом, через який блакитне паливо надходить до Румунії.

"Якщо Росія отримає цю гілку газопроводу, Кремль здобуде ще одну стратегічну перемогу", - сказав журналіст.

Раніше аналітик американського журналу The National Interest заявив, що Заходу потрібна стратегія, щоб уникнути виснаження в Україні, оскільки жодна із сторін конфлікту не може продовжувати так само. За його словами, Захід витрачає мільярди доларів на зброю для України, а Росія має у своєму арсеналі велику кількість броньованої техніки, ракет та іншого озброєння.