Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський зажадав від Росії залишити територію ЗАЕС без будь-яких умов

Зеленський зажадав від Росії залишити територію ЗАЕС без будь-яких умов

Категорія: Головне, Політика
Зеленський зажадав від Росії залишити територію ЗАЕС без будь-яких умов Президент України Володимир Зеленський увечері у понеділок, 15 серпня, у своєму традиційному відеоролику традиційно звинуватив Росію в обстрілах ЗАЕС і заявив, що російські війська мають піти з території Запорізької атомної електростанції та сусідніх районів без жодних умов, – повідомляють українські ЗМІ.

У своєму відеозверненні Зеленський заявив, що Росія не припиняє шантажистських дій щодо Запорізької АЕС і закликала світову спільноту до необхідності негайних дій.

«Якщо через дії Росії відбудеться катастрофа, наслідки можуть вдарити і по тих, хто поки що мовчить. Це питання вже винесено на рівень ООН та МАГАТЕ. Звичайно, російський ядерний шантаж обговорюється і на міждержавному рівні. Але треба переходити від обговорень та закликів до нових жорстких санкцій проти Росії, «Росатому» та всієї атомної галузі держави-терориста. Усі російські сили мають негайно піти з території станції та всіх сусідніх районів без будь-яких умов», – заявив український голова.

Також лідер українців повідомив, що провів засідання ставки верховного головнокомандувача, на якому провів із членами ставки детальний аналіз військово-стратегічної обстановки.

«Доповідали глави ГУР та СЗР, а також командувач Силами спеціальних операцій. Розглянули забезпечення ЗСУ боєприпасами та виконання попередніх рішень», – повідомив Зеленський.

Крім того, президент України розповів про те, що створив консультативну раду щодо «деокупації» Криму та провів нараду щодо підготовки Кримської платформи.