Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський зустрінеться з Ердоганом та генсеком ООН у Львові

Зеленський зустрінеться з Ердоганом та генсеком ООН у Львові

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський зустрінеться з Ердоганом та генсеком ООН у Львові  Генсек ООН Антоніу Гутерріш 18 серпня відвідає Львів, де проведе зустріч із президентом України Володимиром Зеленським та турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом. Дата стала відома із заяви представника генерального секретаря організації Стефана Дюжарріка.

"Генеральний секретар відвідає Львів у четвер на запрошення президента України Володимира Зеленського для участі у тристоронній зустрічі, в якій також візьме участь президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган", - розповів він.

За словами Дюжарріка, 19 серпня Гутерріш прибуде з візитом до Одеси, де відвідає один із трьох портів у рамках угоди щодо експорту продовольства Чорним морем. "Перед поверненням до Нью-Йорка генеральний секретар побуває в Стамбулі, де відвідає Спільний координаційний центр", - зазначив представник генсека.

Головною темою візиту Гутерріша стане реалізація угод щодо експорту продовольства. Також під час зустрічі обговорюватиметься ситуація на Запорізькій АЕС та обстріл СІЗО в Оленівці.

Раніше спільний координаційний центр (СКЦ) у рамках «продуктової угоди» дозволив вихід 7 серпня чотирьох суден із продовольством із Чорноморська та Одеси.

22 липня Росія, Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про вивезення українського зерна. У церемонії у Стамбулі взяли участь Антоніу Гутерріш, Реджеп Тайіп Ердоган, міністр оборони Росії Сергій Шойгу та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Дія договору становить 120 днів із можливістю продовження.