Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден підписав закон про виділення $430 млрд на клімат та охорону здоров'я

Байден підписав закон про виділення $430 млрд на клімат та охорону здоров'я

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден підписав закон про виділення $430 млрд на клімат та охорону здоров'я Президент США Джо Байден підписав закон щодо збільшення податків для корпорацій та виділення $430 млрд на клімат та охорону здоров'я. Запропонований ним план раніше підтримали голоси демократів у Конгресі США.

На церемонії підписання документа були присутні лідери Демократичної партії, зокрема сенатор Джо Менчін, який спочатку виступав проти ініціативи. "Джо, у нас ніколи не було сумнівів", - сказав сенатору пан Байден (цитата по Reuters).
 
Голос Менчина у Сенаті мав вирішальне значення – у верхній палаті парламенту 50 демократів та 50 республіканців. План Байдена вдалося затвердити лише завдяки вирішальному голосу віце-президента Камали Харріс.

Підписаний документ називається "Законом про зниження інфляції". Він передбачає виділення $370 млн на чисту енергетику та досягнення кліматичних цілей та $64 млрд — на зниження вартості ліків та медстраховок.
 
Передбачається, що витрати буде покрито за рахунок податкової реформи. Спочатку законопроект передбачав витрати у розмірі $3 трлн. Наприкінці минулого року Палата представників затвердила законопроект із видатками у розмірі $1,75 трлн, але він так і не дійшов до голосування у Сенаті.