Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗМІ пишуть про "непристойно велику кількість українців" на Лазурному березі

ЗМІ пишуть про "непристойно велику кількість українців" на Лазурному березі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЗМІ пишуть про "непристойно велику кількість українців" на Лазурному березіУвечері 16 серпня на YouTube з'явився фільм "Батальйон Монако" - розслідування журналіста "Української правди", яке розповідає про українських "VIP-біженців", які облаштувались на Лазурному березі.

В описі до відео говориться, що видання отримало повідомлення про "непристойно велику кількість" українських "VIP-біженців” у Монако, Монте-Карло та Ніцці.

"Звучали різні імена та різні адреси. Але ми вважали, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Те, що ми побачили, різко контрастували з тим, що переживають Україна та українці останні місяці", – пише "Українська правда".

Лазурний берег традиційно є одним із улюблених літніх курортів світової еліти. Автори фільму здивовані, їм "складно зрозуміти", чому мільйонери та мільярдери вирішили перечекати війну там, на очах усього світу.

"Здається, немає гіршої антиреклами, ніж останні моделі Bentley та Maybach з українськими номерами", - зазначають автори фільму.

Розслідування провів журналіст "Української правди" Михайло Ткач. Він стверджує, що в Монако "автомобілі з українськими номерами можна побачити майже кожні п'ять хвилин", а курорт Сен-Жак Пуант-де-Ферра, розташований недалеко від Ніцци, був побудований з приватним маєтком, яке українські бізнесмени "перетворили на французьку" Конча-Заспу”.

У фільмі фігурують імена кількох депутатів опозиційної платформи "За Життя", зокрема Ігоря Абрамовича та Вадима Столара.

Знімальна група також зафіксувала, як підходила до берегів Монако яхта українського бізнесмена Костянтина Жеваго, третього в рейтингу "Форбс Україна" 2021 року.

Цікаво, що на борту яхти зображено знак "Z", але до символу російської СВО він не має відношення. Прес-служба Жеваго ще в червні повідомила Forbes Україна, що знак відповідає першій літері англійського написання прізвища Жеваго (Zhevago). Згідно з релізом, бізнесмен не планує міняти назву яхти.