Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ISW: Плани Путіна щодо України залишаються незмінними

ISW: Плани Путіна щодо України залишаються незмінними

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ISW: Плани Путіна щодо України залишаються незміннимиВолодимир Путін намагається домогтися зміни режиму в Києві та взяти контроль над більшою частиною території колишньої України, вважають в американському Інституті дослідження війни - ISW.
 
Мета Росії залишається незмінною — домогтися зміни режиму в Києві та взяти контроль над більшою частиною колишньої території України. У той же час, Кремль намагається спотворити свої справжні цілі, вважають в американському Інституті дослідження війни (ISW).
 
Президент Росії Володимир Путін не згадав про територію за межами Донецької та Луганської народних республік, описуючи цілі війни 15 серпня.
 
Він завершив свій виступ на форумі «Армія-2022» твердженням, що «під час спеціальної військової операції наші воїни разом із бійцями Донбасу з честю виконують свій обов'язок, борються за Росію, за мирне життя в Донецькій та Луганській народних республіках, чітко виконують усі поставлені завдання – крок за кроком звільняють землю Донбасу».
 
ISW зазначає, що така обмежена заява про цілі Росії різко контрастує з раніше сформульованими військовими цілями Путіна щодо «денацифікації» та «демілітаризації» України. Відносно обмежена заява Путіна також несумісна з діями Росії щодо приєднання частин Херсонської та Запорізької областей до РФ.
 
Російські сили починають наступальні операції навколо Бахмута, на південний захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька, а також провели безуспішні наступальні операції на півночі і північному заході Херсонщини.