Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Голова Нацбанку Глапінський заявив про плани ФРН повернути колишні землі в межах Польщі

Голова Нацбанку Глапінський заявив про плани ФРН повернути колишні землі в межах Польщі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Голова Нацбанку Глапінський заявив про плани ФРН повернути колишні землі в межах Польщі Німеччина запланувала повернення колишніх земель у межах польських кордонів. З такою заявою виступив президент Національного банку Польщі Адам Глапінський (Adam Glapinski) в інтерв'ю газеті Gazeta Polska, повідомляє портал EADaily.

На його думку, шлях до реалізації такого сценарію відкрив вихід Великої Британії з Євросоюзу. Глава Нацбанку Польщі наголосив, що ФРН дбає про основні національні інтереси протягом кількох десятиліть.
 
«Якщо раніше йшлося про злиття німецьких держав або поглинання НДР, тобто колишньої радянської окупаційної зони, а оскільки це завдання було вирішено, то сьогодні [завдання] — повернути собі в якійсь формі свої колишні землі, які зараз перебувають у межах польських кордонів. , і підпорядкувати собі весь пояс країн між Німеччиною та Росією», - наводить портал слова Глапінського.

Раніше колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак (Waldemar Skrzypczak) заявив про те, що Калінінград є «окупованою територією» з 1945 року. На думку Скшипчака, Варшава має згадати про Калінінград і заявити на нього претензії, оскільки ці землі є частиною польської території і «ніколи не були російськими».