Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Autodesk йде с російського ринку та звільняє співробітників

Autodesk йде с російського ринку та звільняє співробітників

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Autodesk йде с російського ринку та звільняє співробітниківРозробник програми для 3D проектування будівель та дизайну Autodesk до кінця літа планує повністю ліквідувати російську юридичну особу ТОВ «Аутодеск (Сі-Ай-Ес)» та звільнити діючих співробітників у російському офісі. У Autodesk заявили, що з моменту ухвалення рішення про припинення своєї діяльності в Росії компанія продовжує оцінювати перспективи розвитку бізнесу та співробітників у країні. "На даний момент у нас немає додаткової інформації", - заявив представник Autodesk.

За словами голови ради директорів "Базальт СПО" Олексія Смирнова, російський офіс Autodesk в основному складався з менеджерів з продажу програми, а не з розробників. Він зазначає, що аналогічне вітчизняне програмне забезпечення використовують лише 30% компаній у Росії.
 
За даними HeadHunter, протягом останнього року на сервісі із зазначенням досвіду роботи в резюме Autodesk було 165 резюме, з них 109 без статусу пошуку роботи, 25 не шукають роботи, 23 – в активному пошуку та 8 – розглядають пропозиції.

Після початку війни в Україні багато компаній та розробників програмного забезпечення заявили про призупинення свого бізнесу в Росії, серед них Microsoft, SAP, Oracle та інші. На початку березня на своєму офіційному сайті Autodesk оголосив про те, що припиняє свою діяльність у Росії, а також розглядатиме додаткові обмеження для бізнесу в країні у разі розширення санкцій та розвитку ситуації в Україні.
 
Однак перші санкції щодо російських компаній почалися ще в 2014 році, коли Autodesk заборонив продаж свого програмного забезпечення для компаній, які увійшли до списку санкцій Мінфіну США, серед них були корпорація "Алмаз-Антей", банк "Росія", концерн "Радіоелектронні технології" та інші.