Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Нафтогазові доходи РФ у липні знизилися на 22,5%

Нафтогазові доходи РФ у липні знизилися на 22,5%

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Нафтогазові доходи РФ у липні знизилися на 22,5%  За даними російського уряду, нафтогазові доходи федерального бюджету Росії у липні знизилися на 22,5 відсотка проти 11 відсотків у червні. 

Лише у червні падіння видобутку газу становило 30,4 відсотка, а у липні спад лише посилився до 35,8. Відповідно, був наростаючий обвал з експорту російського газу: 49,7 відсотка у червні та 58,4 відсотка у липні.
 
Що стосується нафти, то постачання російської сировини до країн Західної та Північної Європи за останні місяці впали напередодні ембарго, яке має набути чинності у грудні. 

Постачання російської нафти Urals до ЄС на початку серпня просіло ще на 28 відсотків. Повністю відмовилися від закупівель Німеччина, Великобританія, Швеція, Франція та Литва. Польща скоротила імпорт на 72 відсотки, Фінляндія – на 77.

Середня ціна Urals у липні знизилася до 78,4 доларів проти 87,25 у червні. У третьому кварталі цього року середня ціна російської нафти марки Urals вже знаходиться на 10 відсотків нижче за аналогічний період минулого року.
 
У таких умовах російський бюджет зараз недоотримує значні суми доходів, а до кінця року ситуація може стати ще складнішою.