Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: шість найбільших країн Європи в липні вперше з лютого не пропонували Україні військову допомогу

Politico: шість найбільших країн Європи в липні вперше з лютого не пропонували Україні військову допомогу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: шість найбільших країн Європи в липні вперше з лютого не пропонували Україні військову допомогуШість найбільших європейських країн у липні не давали жодних додаткових зобов'язань щодо військової допомоги Україні, повідомила Politico з посиланням на дані Кільського інституту світової економіки, який веде базу даних допомоги Києву (Ukraine Support Tracker).
 
За даними газети, це відбувається вперше з початку російської агресії. Держави, які перестали надавати допомогу, видання не називає, але згадує Німеччину та Францію.

Як зазначив у розмові з Politico глава групи, яка працює над Ukraine Support Tracker, Крістоф Требеш, військова підтримка України знижувалася з квітня.
 
"Незважаючи на те, що війна вступила в критичну фазу, нові ініціативи з надання допомоги закінчилися", - сказав Требеш.

Раніше у серпні 26 країн-учасниць донорської конференції «Копенгаген-Україна-2022» пообіцяли виділити Україні ще €1,5 млрд військової допомоги. Черговий пакет допомоги включатиме гроші, зброю, а також навчання військових. Пан Требеш, коментуючи нещодавні постачання, заявив, що ця сума «мізерна» порівняно з тими, що прямували Києву раніше.