Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: США вимагатимуть від своїх компаній піти з Туреччини у разі її зближення з Росією

Politico: США вимагатимуть від своїх компаній піти з Туреччини у разі її зближення з Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: США вимагатимуть від своїх компаній піти з Туреччини у разі її зближення з Росією Білий дім може рекомендувати американським компаніям скоротити економічні відносини з Туреччиною, якщо Анкара та Москва укладуть «формальне економічне партнерство». Про це повідомила газета Politico із посиланням на неназваного американського чиновника.

"Ми думаємо, що Туреччина має бути глобальним центром тяжіння для бізнесу та капіталу, але близькі відносини з Росією створять реальні ризики для інтеграції Туреччини з рештою світу", - повідомив представник адміністрації США. За даними видання, у разі подальшого зближення Туреччини та Москви Анкарі можуть заборонити розраховуватись у доларах.

6 серпня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та президент Росії Володимир Путін провели переговори у Сочі. За словами турецького президента, у ході переговорів вони домовилися перейти на торгівлю у нацвалютах, а також довести товарообіг між країнами до $100 млрд. Віце-прем'єр Росії Олександр Новак повідомив, що турецька сторона також погодилася частково платити за російський газ у рублях.

Раніше США запроваджували санкції проти Туреччини через співпрацю з Росією у сфері озброєнь. Туреччина закуповує зенітні ракетні системи (ЗРС) С-400 російського виробництва. У зв'язку з цим США виключили Туреччину з програми виробництва винищувача F-35.