Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Держдеп побоюється визнавати Росію спонсором тероризму

Politico: Держдеп побоюється визнавати Росію спонсором тероризму

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: Держдеп побоюється визнавати Росію спонсором тероризму Представники Держдепу попереджають Конгрес США, що визнання Росії країною спонсором тероризму може призвести до проблем, повідомляє газета Politico. Зокрема, у Держдепі бояться можливого зриву угоди щодо українського зерна.

За словами джерел видання, Держдеп «потаємно дає зрозуміти» Конгресу, що має серйозні побоювання через ініціативу про визнання Росії спонсором тероризму. Цей крок, як вважають чиновники, «поставить під загрозу» угоду щодо вивезення зерна з українських портів. У Держдепі переконані, що «немає жодної гарантії», що Росія продовжуватиме виконувати взяті на себе в рамках угоди зобов'язання.

Крім того, внесення до списку країн-спонсорів тероризму спричинить додаткові санкції. Через це американські компанії, у тому числі з приватного сектора, втратять можливість брати участь в угодах з Росією. Це вплине, наприклад, на співпрацю з ядерних матеріалів, пише Politico.

Нині до списку держав-спонсорів тероризму входять Сирія, Іран, КНДР та Куба. На включенні Росії до цього переліку наполягала речник Палати представників Ненсі Пелосі. Сенат підтримав цю ініціативу наприкінці липня, Конгрес підготував уже відповідний законопроект. МЗС РФ загрожує, що це призведе до розриву відносин між двома країнами.