Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ердоган відкинув чутки про плани повалити Асада у Сирії

Ердоган відкинув чутки про плани повалити Асада у Сирії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ердоган відкинув чутки про плани повалити Асада у СиріїАнкара не ставить собі за мету повалити президента Сирії Башара Асада з посади глави держави, заявив турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган. Його слова наводить наводить CNN Türk.

«У нас немає такої проблеми, як повалення чи нескидання Асада. Усі кроки, які ми зараз робимо в Сирії, у тому числі в координації з Росією, спрямовані на боротьбу з тероризмом у районах від східної та західної частин Євфрату до Середземномор'я», - наголосив Ердоган.

Турецький лідер рішуче спростував чутки про домагання Анкари на території Дамаска, наголосивши, що Туреччина виступає за територіальну цілісність Сирії. За словами Ердогана, він підтримує контакти щодо Сирії з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Сподіваємося на ухвалення найближчим часом у Сирії нової конституції, що дозволить стабілізувати ситуацію і здійснити необхідні кроки для вирішення наявних проблем", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що з мечетей у регіонах на кордоні із Сирією було зроблено оголошення про початок військової операції проти курдських воєнізованих формувань. У свою чергу міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу спростував повідомлення про початок операції, додавши, що говорив із цього приводу з губернатором. Інформацію про початок операції не підтвердили сирійські курди.