Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Арестович і компанія: «шкурний націоналізм» з євразійським душком

Арестович і компанія: «шкурний націоналізм» з євразійським душком

Категорія: Позиція » Статті » Політика
Арестович і компанія: «шкурний націоналізм» з євразійським душкомВ принципі, нам з вами не звикати бачити те, як багато хто з українських політиків змінює свою окраску, причому іноді докорінно. Деякі взагалі примудряються за час своєї діяльності змінити стільки партій та ідеологій, скільки пересічний громадянин - пар рукавичок у житті. Пояснюється все просто: на умі в таких персонажів - не добробут країни, а власні шкурні потреби.
 
Фігура одного з ідеологів «руского міра» Олександра Дугіна відома у вузьких колах причетних до геополітичних процесів на нашому континенті. Днями його доньку підірвали у авто, і ця новина облетіла інформаційні ресурси під різними соусами. Проте «завдяки» даній події спливли з небуття певні подробиці стосунків Дугіна з українськими політичними діячами.

Хоча з офіційної точки зору це було достатньо давно, ще за часів президентської каденції Віктора Ющенка. Тоді, як виявилося, українська партія «Братство» на чолі з Дмитром Корчинським активно співпрацювала з Міжнародним євразійським рухом, який був створений саме Дугіним у 2003 році. У лютому 2005-го, тобто вже після Помаранчевої революції, пан Корчинський увійшов до складу вищої ради цієї організації - заради «колективної боротьби Євразії проти Атлантики».

Так ось, на тому самому заході був присутній тодішній заступник голови «Братства», а нині радник Офісу президента Олексій Арестович. І він тоді був активним противником «перевороту» в Україні, заявляючи: прихід Ющенка до влади обернеться тим, що Захід приватизує всю нашу державну власність, знищить культуру і нав’яже свої «цінності».

Достеменно невідомо, коли саме (і, головне, чому) Арестович і компанія змінили свої погляди на протилежні, але ми бачимо, яку риторику вони використовують зараз. Очевидно, що «місце сидіння визначає точку зору». Нині це панство - відверто прозахідне. І, мабуть, війна тут ні до чого.

Просто є така цікава навичка - опинятися в потрібному місці у потрібний час. І дехто нею дуже вдало користується. Повторимося, суто задля власних інтересів. Які вчора були одними, сьогодні – геть іншими, а завтра взагалі можуть прийняти абсолютно нові форми. От такі «поважні» люди з непохитною державницькою позицією роками керують Україною...