Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США виступили проти продажу Туреччини винищувачів F-16

У США виступили проти продажу Туреччини винищувачів F-16

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США виступили проти продажу Туреччини винищувачів F-16 Голова комітету сенату США Роберт Менендес виступив проти продажу Туреччини винищувачів F-16 через закупівлю Анкарою російської системи протиракетної оборони С-400. Про це повідомляє Kathimerini.

«Починаючи з порушень повітряного простору Греції і закінчуючи затримкою процесу вступу Швеції та Фінляндії до НАТО, я щиро сподіваюся, що Туреччина змінить курс і виконає свої зобов'язання щодо Північноатлантичного альянсу, будучи конструктивним партнером у регіоні. До того часу я не можу підтримати продаж або передачу Туреччини американських винищувачів F-16», - заявив він.

За словами Менендеса, додаткова закупівля Туреччиною російської системи протиракетної оборони стане ще одним явним порушенням американських санкцій відповідно до CAATSA (Закон про протидію противникам Америки у вигляді санкцій).
 
Політик вимагає від Анкари змінити відносини з Москвою.

"Уряд Туреччини має можливість і має чітко продемонструвати свою відданість НАТО і спільним принципам і цінностям, які характеризують це важливе партнерство", - наголосив сенатор.

Менендес також наголосив, що демократичний процес у Туреччині був «значно підірваний».
 
"Свобода віросповідання перебуває під постійним тиском, ми стали свідками необґрунтованих арештів співробітників посольства США, рекордної кількості нападів на незалежних журналістів та повне придушення основних прав на свободу слова", - сказав політик.

На його думку, остання військова активність Туреччини у Сирії є ще одним свідченням безвідповідальності турецької сторони на світовій арені.