Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США укладуть з Україною контракт на розробку дронів Switchblade 600

США укладуть з Україною контракт на розробку дронів Switchblade 600

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США укладуть з Україною контракт на розробку дронів Switchblade 600 Сухопутні війська США протягом найближчого часу планують укласти контракт на розробку для Збройних сил України (ЗСУ) десяти боєприпасів Switchblade 600, які барражують, призначених для знищення бронетехніки, пише пише Defense News.

За словами представника Пентагону Джесікі Максуелл, йдеться про контракт на проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з метою виробництва десяти безпілотників-камікадзе Switchblade 600. Угоду планується підписати з виробником техніки, компанією AeroVironment.

Очікується, що відповідну угоду підпишуть протягом найближчих 30 днів. Зазначається, що розробка дронів знаходиться ще на етапі виготовлення прототипів, апарати поки що не пройшли всі випробування. Точну дату поставки боєприпасів Збройним силам України (ЗСУ) буде позначено після узгодження всіх деталей контракту.

Про застосування ЗСУ дронів Switchblade стало відомо у квітні. Американське видання The Drive повідомляло, що США планують відправити в Україну десять одиниць Switchblade 600, які, на відміну від сотень Switchblade 300, що використовуються Києвом, мають більш потужну бойову частину.

Switchblade — серія тактичних снарядів, що барражують, виробництва американської компанії AeroVironment. Дані безпілотники прозвали дронами-камікадзе