Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ФБР вилучило понад сотню секретних документів у будинку Трампа

ФБР вилучило понад сотню секретних документів у будинку Трампа

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ФБР вилучило понад сотню секретних документів у будинку Трампа Співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) вилучили понад 150 секретних документів у резиденції колишнього президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго (штат Флорида). Про це повідомляє New York Times.

При цьому у січні 2022 року Трамп передав Національному архіву США ще 150 документів. Таким чином, після закінчення президентського терміну колишній американський лідер зберігав у себе вдома понад 300 секретних матеріалів державного значення.

Як зазначили в New York Times, нинішні обшуки у маєтку Трампа могли бути викликані бажанням Міністерства юстиції вилучити всі секретні документи, які перебувають у руках політика. Зазначається, що січнева партія матеріалів включала інформацію з ЦРУ, Агентства національної безпеки та ФБР.

9 серпня Дональд Трамп розповів про обшуки у своєму маєтку Мар-а-Лаго. Вони брали участь близько ста агентів ФБР. Політик припустив, що дії ФБР пов'язані з його потенційною участю у виборах на пост президента 2024 року. Він також назвав цей обшук "недоречним".