Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: Росія запропонувала знижку на нафту до 30% за довгостроковими контрактами для азіатських країн

Bloomberg: Росія запропонувала знижку на нафту до 30% за довгостроковими контрактами для азіатських країн

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: Росія запропонувала знижку на нафту до 30% за довгостроковими контрактами для азіатських країнРосія звернулася до кількох країн Азії, запропонувавши довгострокові контракти на нафту зі знижками до 30%, повідомив Bloomberg із посиланням на неназваного чиновника. За даними джерела агентства, мета РФ - перешкодити можливому запровадженню стелі цін на її нафту. Цю ініціативу обговорювали у червні на саміті G7.

Чиновник у розмові з Bloomberg також розповів про можливий пошук нових покупців на російську нафту замість європейських замовників.

Країни Азії, яким Росія могла запропонувати знижки, не розкриваються. Однак раніше міністр туризму Індонезії писав у Instagram про повідомлення Росії, в якому вона пропонувала постачати нафту вартістю на 30% нижче, ніж на міжнародному ринку.

Наприкінці червня західні агенції писали, що країни G7 можуть запровадити стелю цін на російську нафту та газ, щоб обмежити доходи Росії на тлі подорожчання нафти на світовому ринку.
 
Члени «Великої сімки» відзначали інтерес країн Азії до проекту з різних причин — для приєднання до ініціативи або зменшення ціни за російську нафту. Прес-секретар Дмитро Пєсков заявляв, що запровадження граничних цін — «предмет переговорів», слід розглядати її з юридичного боку.

Постачання російського енергоносія заборонили Вашингтон, Оттава та Лондон. Євросоюз відмовиться від нафти протягом шести місяців, згідно з шостим пакетом санкцій ЄС.