Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗМІ: Ердоган проведе переговори з Путіним цього тижня

ЗМІ: Ердоган проведе переговори з Путіним цього тижня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЗМІ: Ердоган проведе переговори з Путіним цього тижня Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує телефонні переговори з російським лідером Володимиром Путіним цього тижня. Як повідомило 22 серпня дипломатичне джерело, очікується, що обговорюватиметься ситуація на Запорізькій АЕС та шляхи врегулювання української кризи.

«Так, цього тижня такі переговори очікуються. Туреччина продовжує відігравати свою чесну посередницьку роль у цьому конфлікті, будучи єдиною країною, яка виборола довіру обох сторін», — цитує джерело «РИА Новости».

Раніше у понеділок стало відомо, що президент Туреччини має намір обговорити 22 серпня деталі своїх переговорів із Путіним та президентом України Володимиром Зеленським із кабінетом міністрів країни. На зустрічі під головуванням Ердогана також обговорюватимуться ситуація в Україні та «зерновий коридор».

6 серпня Ердоган запропонував Путіну провести зустріч із Зеленським, зазначивши, що Анкара готова стати майданчиком для переговорів. Турецький президент висловив упевненість у тому, що конфлікт в Україні можна закінчити лише дипломатичним шляхом. 8 серпня прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що передумов для зустрічі Путіна та Зеленського наразі немає.

У свою чергу, президент України 18 серпня, напередодні візиту Ердогана до Львова, зазначив, що переговори з Москвою можливі тільки після того, як російські війська покинуть зайняті ними території.

На це депутат Держдуми, член фракції «Єдина Росія» Джамаладін Гасанов 19 серпня заявив «Известиям», що Зеленський висуває заздалегідь нездійсненні вимоги, які походять від його «заокеанських господарів». Гасанов звернув увагу, що на переговорах із турецьким лідером та генсеком ООН Антоніу Гутеррішем український президент був стурбований проблемами бізнесу, але не пересічних людей чи питанням переговорів. Депутат зазначив, що Зеленський був також далекий від теми припинення вогню.

22 травня глава російської переговорної групи Володимир Мединський повідомив про припинення діалогу з українською стороною з ініціативи Києва. Останній на сьогоднішній день очний раунд переговорів між РФ та Україною відбувся 29 березня у Туреччині.