Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNN: Росія оголосить референдуми про приєднання Донбасу, Херсона та Запоріжжя протягом кількох днів

CNN: Росія оголосить референдуми про приєднання Донбасу, Херсона та Запоріжжя протягом кількох днів

Категорія: Головне, Політика
CNN: Росія оголосить референдуми про приєднання Донбасу, Херсона та Запоріжжя протягом кількох днів Влада США має дані про те, що в найближчі кілька днів Кремль оголосить про проведення референдумів про приєднання до Росії зайнятих російською армією українською територією.

Про це пише CNN із посиланням на представника Білого дому Джона Кірбі. За його словами, оголошення референдумів відбудеться до кінця цього тижня. Плебісцити мають пройти у Херсонській та Запорізькій областях, а також у ДНР та ЛНР.

«Сполучені Штати та міжнародна спільнота ясно дали зрозуміти, що будь-які спроби встановити контроль над суверенною територією України не вважатимуться законними», – сказав Кірбі.

У Білому домі вважають, що на референдумах відбудеться маніпуляція результатами голосування. У США не вірять, що український народ бажає увійти до складу Росії.
 
«Дуже важливо буде виявляти та протидіяти цій дезінформації», – сказав Кірбі.

Він зазначив, що, за даними розвідки, чиновники у Кремлі стурбовані низькою явкою на потенційних референдумах та небажанням більшості голосувати так, як треба. Раніше можливою датою проведення референдумів називали єдиний день голосування у Росії – 11 вересня. Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Росія піде на це, вона може забути про будь-які переговори.