Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Канада передасть Німеччині турбіни для «Північного потоку»

Канада передасть Німеччині турбіни для «Північного потоку»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Канада передасть Німеччині турбіни для «Північного потоку» Глава МЗС Канади Мелані Жолі прокоментувала ситуацію з турбінами для газопроводу «Північний потік», які зараз перебувають на ремонті в Монреалі. За її словами, Німеччина отримає п'ять турбін, які необхідні для російського газопроводу. Про це вона висловилася в інтерв'ю каналу CBC.

Жолі заявила, що Канада передасть ФРН турбіни, що залишилися, для «Північного потоку». Вона обіцяла, що Німеччина отримає п'ять турбін.

Таким було рішення, яке ми ухвалили. Це саме те, про що нас попросила Німеччина

Міністр додала, що Канада не дозволить Росії «якось виправдовувати» політику перетворення постачання газу на спосіб тиску на Європу. З думкою Жолі не погодилася посол України в Канаді Юлія Ковалив і закликала Оттаву дотримуватись санкцій, введених проти Росії.

У червні газопровід зупинили на планове техобслуговування на 10 днів. Після завершення робіт газ знову почав надходити до Німеччини. Пізніше «Газпром» знизив прокачування палива «Північним потоком» до 20 відсотків потужності — 33 мільйони кубометрів на день замість намічених 167 мільйонів кубометрів.

Компанія пояснила це вирішення труднощів із поверненням обладнання для газопроводу з Канади. Після відправки турбіни до Європи «Газпром» заявив про відсутність потрібної документації та вказав на санкції проти Москви.