Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » The Guardian спрогнозувала п'ять варіантів конфлікту в Україні

The Guardian спрогнозувала п'ять варіантів конфлікту в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
The Guardian спрогнозувала п'ять варіантів конфлікту в УкраїніЖурналіст британської газети The Guardian Ден Саббаг озвучив п'ять можливих сценаріїв розвитку конфлікту в Україні протягом найближчих шести місяців.

Перший прогноз полягає в тому, що конфлікт затягнеться ще на рік, але не буде таким інтенсивним, як навесні. При цьому переговори між Москвою та Києвом у найближчі півроку не проводитимуться.

Згідно з другим, Україна не проводитиме контрнаступів і почне застосовувати тактику партизанських рейдів, а також завдавати ударів за допомогою далекобійних ракетних систем.

У третьому прогнозі Росія продовжуватиме наступ, проте її метою буде утримання територій України.

Четвертий варіант передбачає, що криза з біженцями разом із настанням зими дасть додаткові можливості тому, хто зможе краще до неї підготуватися. Крім того, Москва розглядає настання зими як можливість для укладання миру з Києвом на своїх умовах, йдеться у статті.

У п'ятому прогнозі Захід має вирішити, чи хоче він, щоб Україна перемогла чи просто трималася, бо без західної військової допомоги Київ зазнав би поразки. При цьому Україна має дефіцит бюджету в п'ять мільярдів доларів на місяць і подальша допомога з боку європейців обійдеться набагато дорожче. Питання, за словами автора, у тому, чи західні країни готові на ці жертви.