Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » El Mundo: Посол України Погорєльцев звинуватив Іспанію в недостатньому постачанні зброї

El Mundo: Посол України Погорєльцев звинуватив Іспанію в недостатньому постачанні зброї

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
El Mundo: Посол України Погорєльцев звинуватив Іспанію в недостатньому постачанні зброїПосол України в Іспанії Сергій Погорельцев звинуватив Мадрид у невиконанні обіцянок, пов'язаних із постачанням важкої зброї, повідомляє іспанська газета El Mundo.

"Я не можу сказати, що ми задоволені і що ми отримуємо все, що Іспанія могла б надати", - заявив Погорельцев. За його словами, він уже кілька разів передавав прем'єр-міністру королівства Педро Санчесу список бажаного озброєння, який не було задоволено в жодній частині.
 
«Я знаю, що процес складний, але нам потрібно, щоб усе робилося швидше та швидше», — повідомив український посол.

Дипломат також заявив про переговори щодо купівлі Києвом у Мадрида сучасних танків Leopard 2A4. При цьому Погорєльцев зазначив, що Україна хотіла б, щоб Іспанія «пожертвувала» ці бойові машини, а не продала, як це зробили інші країни. У квітні прем'єр-міністр Іспанії під час свого візиту до Києва запропонував Зеленському 40 екземплярів "Леопардів".

У березні міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що Мадрид направить Україні 1370 гранатометів, 700 тисяч набоїв, а також легкі кулемети. Ця зброя прибула на Україну у травні. Більше постачання іспанського озброєння Києву не було.

Раніше El Mundo повідомляла, що у Києві «здивовані» затримкою постачань Мадридом. «Навіть Португалія щедріша», — навела газета слова одного з радників президента України Володимира Зеленського.