Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: США планують дати назву своєї місії з надання допомоги Україні

WSJ: США планують дати назву своєї місії з надання допомоги Україні

Категорія: Головне, Політика
WSJ: США планують дати назву своєї місії з надання допомоги УкраїніАдміністрація президента США Джо Байдена планує найближчими тижнями дати назву своєї місії в Україні та призначити як її керівника генерала, який очолить зусилля щодо навчання та надання допомоги. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal із посиланням на американських чиновників.

Уточнюється, що назва місії буде дана за аналогією з найменуванням військових операцій в Іраку та Афганістані «Іракська свобода» та «Незламна свобода».
 
При цьому в матеріалі наголошується, що поява назви має велике бюрократичне значення, оскільки спричинить довгострокове цільове фінансування, а також можливість отримання спеціальної оплати для військових, які беруть участь у ній.

«Вибір генерала, який, як очікується, матиме дві чи три зірки, відображатиме створення команди, відповідальної за координацію зусиль, перехід від разових зусиль щодо навчання та допомоги українцям до багаторічної підтримки», — йдеться у статті.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон надасть Києву найбільший пакет військової допомоги на суму 2,98 мільярда доларів. На ці кошти Україна зможе закупити системи ППО, артилерійське озброєння та боєприпаси та системи радіоелектронної боротьби.