Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський провів переговори з Байденом

Зеленський провів переговори з Байденом

Категорія: Головне, Політика
Зеленський провів переговори з БайденомПрезидент України Володимир Зеленський провів переговори з американським колегою Джо Байденом, у рамках яких подякував йому за фінансову допомогу та підтримку Києва у сфері безпеки. Про це український лідер повідомив у Twitter.

«Провів чудову розмову з президентом США. Подякував за непохитну підтримку США українського народу — фінансову та у сфері безпеки», — написав Зеленський.

Також сторони обговорили подальші кроки щодо врегулювання ситуації в Україні.

24 серпня Байден заявив, що США нададуть українській державі найбільший пакет військової допомоги на суму 2,98 мільярда доларів. Отримані від Вашингтона гроші Київ зможе закупити системи ППО, артилерійське озброєння та боєприпаси, системи радіоелектронної боротьби, щоби «продовжувати захищати себе в довгостроковій перспективі».

За даними агентства Bloomberg, у рамках нового пакету військової допомоги США направлять Україні шість зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) NASAMS та 300 тисяч артилерійських та мінометних снарядів. Крім того, Україна отримає фінансові кошти на навчання військових.