Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Німеччині заявили про дефіцит зброї для постачання Україні

У Німеччині заявили про дефіцит зброї для постачання Україні

Категорія: Суспільство, Новини Позиція

У Німеччині заявили про дефіцит зброї для постачання УкраїніМіністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Бундесвер зазнає абсолютного дефіциту запасів зброї. 

 

За словами політика, що з цієї причини постачання озброєнь із ФРН в Україну йдуть тонкою межею.

 

"На жаль, ситуація така, що ми відчуваємо абсолютний дефіцит власних запасів", - заявила вона. 


Вона додала, що для Києва було б краще отримати зброю раніше, проте Берлін також має планувати у середньостроковій перспективі.


До цього канцлер ФРН Олаф Шольц заявляв, що Німеччина постачає Україні достатньо зброї.

 

«Німеччина постачає Україні дуже багато озброєння. Це важливо сказати, що ми зараз робимо це регулярно, це дуже ефективне озброєння», — заявив глава німецького уряду.

 

За його словами, Києву вже поставлено зенітні танки Gepard, а незабаром плануються постачання артилерійського радара Cobra та системи ППО Iris-T.

 

Німеччина допомагатиме Україні стільки, скільки це буде необхідно, але при цьому не повинно бути ескалації конфлікту. І це основний принцип


При цьому газета Die Welt зазначала, що дипломати України з початку червня неодноразово зверталися до уряду Німеччини з проханням передати Києву більше зброї, проте у Берліні уникають нових постачань озброєнь. Німецькі чиновники пояснюють це тим, що техніка потрібна самій Німеччині.