Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Підключення автоматичного вимикача

Підключення автоматичного вимикача

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Підключення автоматичного вимикачаСьогодні у промисловій та побутовій сферах діяльності людини автоматичні вимикачі (далі – АВ) є стандартним засобом захисту електричних схем та установок від впливів коротких замикань та перевантажень, що виникають у процесі експлуатації. Спочатку розглянемо питання: Як здійснити підключення живлення до АВ – зверху чи знизу?

 

Чинні правила влаштування електроустановок регламентують загальні вимоги до АВ. Згідно з правилами, у випадку з одностороннім харчуванням приєднання провідника до АВ повинно виконуватися, як правило, до нерухомих контактів.

 

Вимогами національних стандартів встановлено, що монтаж АВ необхідно проводити відповідно до інструкцій, кожен виробник зобов'язаний встановити вимоги до монтажу та експлуатації продукції, що виробляється.

Промислові та побутові, диференціальні автомати завжди можна купити в інтернет-магазині ВСЕ Е, з доставкою по всіх регіонах.


На прикладі з технічного каталогу одного з провідних виробників Legrand видно, що підключення живлення до АВ можна виконувати як зверху, так і знизу.

 

З метою виключення плутанини та помилок електротехнічного персоналу при виконанні робіт у розподільчих пристроях встановлено підключення живлення до АВ зверху як загальноприйнятий спосіб, і є пріоритетним при виконанні монтажних робіт. Підключення живлення знизу виконується лише у разі неможливості виконання типового підключення зверху та має бути обґрунтоване у кожному випадку.У даному огляді не розглядається вибір, конструкція та маркування АВ, а в короткій формі наведено лише основні та загальноприйняті умови щодо їх монтажу та підключення.

 

Як правило, модульний АВ встановлюється на стандартну DIN-рейку шириною 3,5 см. Однополюсний АВ займає на рейці місце завширшки 1,75 см. З метою виключення зсуву від місця встановлення (проектного положення) АВ фіксується спеціальними металевими обмежувачами на гвинтах.

 

До верхніх клем приєднується живлення у вигляді дроту або гребінчастої шинки. У разі використання багатодротяних проводів обов'язково застосування спеціальних наконечників, наприклад типу НШВІ.

 

До нижніх клем підключаються провідники, що відходять. Допускається підключення кількох провідників до однієї клеми АВ тільки у разі їхнього однакового перерізу, а при застосуванні багатодротяних проводів застосовуються спеціальні наконечники, наприклад, типу НШВІ-2.

 

Після виконання робіт всі клеми простягаються для надійного контакту та виключення слабини, яка може стати причиною нагрівання контакту з клемою та можливою причиною аварії.

 

Завершуючи короткий огляд щодо підключення автоматичних вимикачів, слід зазначити, що основною та головною умовою надійної та безвідмовної роботи автоматичного вимикача є його правильний вибір, а застосування спеціалізованого монтажного інструменту та кваліфіковане технічне обслуговування в процесі експлуатації забезпечує його безаварійну роботу.І звичайно, всім слід пам'ятати, що електромонтажні роботи повинні проводитися з дотриманням усіх заходів безпеки та лише кваліфікованим та підготовленим персоналом!