Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Financial Times: глави МЗС ЄС підтримають припинення угоди про візи з Росією

Financial Times: глави МЗС ЄС підтримають припинення угоди про візи з Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Financial Times: глави МЗС ЄС підтримають припинення угоди про візи з Росією Міністри закордонних справ Євросоюзу (ЄС) мають намір підтримати ідею про припинення дії угоди про спрощений візовий режим із Росією. Про це повідомляє газета Financial Times із посиланням на джерела.

Як розповіли FT європейські чиновники, які беруть участь у переговорах з цього питання, політичну підтримку такому рішенню висловлять під час дводенної зустрічі, яка розпочнеться у столиці Чехії 30 серпня.

У разі, якщо рішення про призупинення чинної угоди буде ухвалено, росіянам, які подають заяви на візу країн-членів ЄС, доведеться збирати більше документів. Крім того, термін розгляду заявок буде збільшено, а вартість подання такої заяви зросте з 35 до 80 євро.

Дискусія щодо видачі шенгенських віз росіянам розгорілася у країнах Заходу після того, як президент України Володимир Зеленський запропонував заборонити росіянам в'їзд до західних країн. При цьому український лідер висловив думку, що цей захід має також стосуватися тих росіян, які залишили країну на знак протесту проти війни, яку розпочала РФ.