Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Болгарія відмовилася обговорювати новий договір щодо газу з «Газпромом»

Болгарія відмовилася обговорювати новий договір щодо газу з «Газпромом»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Болгарія відмовилася обговорювати новий договір щодо газу з «Газпромом»
Віце-прем'єр з економічної політики технічного уряду Болгарії Христо Алексієв заявив, що країна відмовилася обговорювати новий договір щодо газу з російським «Газпромом». Його слова наводяться на сайті уряду республіки.

Віце-прем'єр чітко заявив, що уряд Болгарії не має наміру вести переговори про новий короткостроковий, середньостроковий або довгостроковий контракт з «Газпром експорт», а лише говорить про отримання обсягів у рамках чинного контракту

Алексієв заявив на зустрічі з головою дирекції «Енергетика» Європейської комісії Дітте Юль-Йоргенсен, що технічний уряд не займатиметься питаннями газових угод.

Віце-прем'єр Болгарії зазначив, що представники Єврокомісії були ознайомлені із підходом Софії до забезпечення поставок у короткостроковий та довгостроковий період.

Довгостроковий план передбачає оголошення міжнародних торгів щодо постачання зрідженого газу. Передбачається, що технічний уряд дасть старт процедурі, але рішення про укладення такої угоди буде ухвалено новим обраним урядом.