Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Бойового генерала - під суд, «квартальним» комікам - медалі

Бойового генерала - під суд, «квартальним» комікам - медалі

Категорія: Позиція » Статті » Політика
Бойового генерала - під суд, «квартальним» комікам - медаліСтало відомо, що Державне бюро розслідувань відкрило справу проти генерал-майора ЗСУ Сергія Кривоноса. Його звинувачують у - смішно навіть сказати – «незаконному захисті» аеропорта «Жуляни» від російських окупантів у лютому-березні поточного року.
 
- На той момент там були відсутні керівники, які б відповідали за оборону стратегічного об'єкта. Я зателефонував головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному і отримав усний наказ взяти під командування оборону аеропорту, - каже Сергій Кривонос. За словами військового, 13 березня його знову зарахували на службу, але вже за півмісяці Кривонос дізнався, що цей наказ скасовано.
 
Нинішні переслідування генерал вважає пов’язаними з тим, що він критикував неналежну підготовку влади до війни. І зараз йому за це прилетіла відповідь у вигляді відкриття справи. Зрозуміло, - це армія, певні накази, але комусь здається, що краще було б без вагань здавати стратегічні об’єкти ворогу?
 
А тепер – фокус. Президент Володимир Зеленський присвоїв державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України. Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримали деякі члени уряду, а також низка культурних діячів, в тому числі актори «Кварталу 95» Євген Кошовий та Олександр Пікалов. Друзям – все, ворогам - закон?
 
Максим КОРОБЕЦЬ