Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNN: спецназ США розробив стратегію для української армії

CNN: спецназ США розробив стратегію для української армії

Категорія: Головне, Політика
CNN: спецназ США розробив стратегію для української арміїУкраїна застосовує військову стратегію, розроблену силами спеціальних операцій США, для протистояння силам російської армії, що багаторазово перевершують. Про це стало відомо CNN.

За інформацією телеканалу, оперативну концепцію опору (Resistance Operating Concept, ROC) було розроблено у 2013 році. Вона ґрунтувалася на діях російських військ під час операції з примусу Грузії до миру у серпні 2008 року, але у 2014 році після возз'єднання Криму з Росією її вирішили переробити.

Тоді в США почали розробляти план тотальної оборони, в якому брали б участь не лише військові, а й цивільне населення, зазначає CNN. Доктрина пропонує новаторський та нетрадиційний підхід до ведення війни, який передбачає активну участь диверсійних підрозділів, наголосив екс-командувач Силами спеціальних операцій у Європі генерал-лейтенант у відставці Марк Шварц.

Особлива роль ROC відводиться інформаційної кампанії. Так, населенню розповідають про різні способи опору, від бойкоту масових заходів та висміювання противника до викладання інструкцій з виготовлення коктейлів Молотова та способів прихованого ушкодження техніки.

За словами прес-секретаря Командування спеціальних операцій у Європі Ніколь Кіршман, з моменту створення доктрини опору принаймні 15 країн взяли участь у тій чи іншій формі навчання її методам.