Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як зробити тренування відпочинком для душі

Як зробити тренування відпочинком для душі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Як зробити тренування відпочинком для душі Всупереч війні, заняття спортом для десятків тисяч українців залишилося обов'язковою частиною стилю життя. Біг, фітнес, аеробіка, пілатес, силові вправи, йога допомагають вийти зі стресової ситуації, дають додатковий заряд енергії. Спортивні вправи піднімають настрій, сприяють розслабленню, змінюють тіло. Але користь від занять збільшується в рази, якщо займатися регулярно, в зручний час і з задоволенням. Щоб підвищити ефективність тренувань та досягти гармонії, спеціалісти радять поєднувати корисне з приємним. Про те, що допоможе підтримувати потрібну атмосферу, читайте нижче.

 

Музичні треки

Перевіреним способом, який давно підтвердив свою ефективність, є прослуховування музичних композицій. Слухати музику можна під час виконання вправ в тренажерному залі чи вдома, під час пробіжки в парку та їзди на велосипеді, занять аеробікою й фітнесом. Залежно від виду спорту варто вибирати енергійний, ритмічний супровід чи повільну музику, яка сприяє розслабленню. Для силових вправ підійде "важкий рок”. 

 

А щоб насолоджуватися улюбленими композиціями й не заважати тим, хто поряд, варто купити навушники в Івано-Франківську чи іншому місті України. Продавці пропонують різні моделі:


  • бездротові чи дротові;
  • внутрішньоканальні, вкладки, накладні, Bluetooth-гарнітури;
  • напіввідкриті та повнорозмірні;
  • з механічним або сенсорним керуванням;
  • з активним шумозаглушенням;
  • із вбудованою пам’яттю.

 

Незалежно від того, яку модель ви виберете, прослуховування музики покращить настрій, посилить мотивацію, відволікатиме думки від втоми й болю у м'язах. 

 

Подкасти на всі смаки

 

Якщо під час тренувань, особливо бігу й ходьби, ви хочете не лише "відірватися”, а й використати цей час з максимальною користю, збагатися інтелектуально, то варто зайнятися прослуховуванням подкастів. У мережі можна знайти пізнавальні програми на найрізноманітніші теми:

  • здоров'я, життя, традиції;
  • ідеї, які змінюють світ;
  • політика, наука, технології;
  • суспільні та філософські проблеми;
  • людські емоції та почуття;
  • література, кіно, історія.

У список доцільно також включити аудіорозмови на спортивну тематику. Для прослуховування, крім смартфона чи плеєра, знову ж таки потрібні навушники. Потрібну модель можна вибрати на сайті Алло.

 

Аудіокниги  

Дієвим, ефективним засобом мотивації та розширення кругозору під час занять спортом, зокрема кардіотренувань, спеціалісти називають аудіокниги. Тему, звичайно ж, слід вибирати за інтересами: документалістика, мемуари, класичні детективи, фентезі, любовні романи, навчальна література. Прослуховування текстів у хорошій озвучці одночасно дає розумове та фізичне навантаження, налаштовує на потрібний лад, допомагає тренуватися з користю. 

Вибирайте варіант на свій смак та отримуйте задоволення від виконання фізичних вправ.