Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » «Газпром» заявив про повну зупинку поставок газу «Північним потоком»

«Газпром» заявив про повну зупинку поставок газу «Північним потоком»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
«Газпром» заявив про повну зупинку поставок газу «Північним потоком» Постачання газу до Німеччини газопроводом «Північний потік» повністю зупинено, заявив «Газпром» у своєму Telegram-каналі. 31 серпня розпочнуться планові роботи на газоперекачувальному агрегаті компресорної станції (КС) «Портова», підтвердили в компанії.

Раніше про припинення роботи трубопроводу повідомили оператори німецьких газотранспортних систем (ГТС). Оператор газопроводу Opal, який приймає паливо з «Північного потоку», повідомив, що постачання припинилося о 4:00 за московським часом, як раніше анонсував «Газпром». У газопровід Nel, менший за потужністю, газ перестав надходити о 3:00. Зупинку прокачування о 4:00 підтверджують дані оператора магістралі Nord Stream AG.

Як заявили в російській компанії, трубопровід припинить роботу з 4:00 за московським часом 31 серпня по 4:00 за московським часом 3 вересня. Після робіт, які проводитимуться разом із фахівцями Siemens, концерн пообіцяв відновити транзит на серпневому рівні, якщо не виявляться технічні несправності двигуна.

31 серпня "Газпром" також підтвердив, що з 1 вересня припинить постачання палива французької енергетичної компанії Engie. Рішення було ухвалено через те, що французька сторона сплатила газ за липень у неповному обсязі. На кінець робочого дня 30 серпня ТОВ «Газпром експорт» не отримало оплату за паливо за чинною вартістю та контрактами в повному обсязі, зазначили у компанії.