Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » Кліматична паніка Грети провалилася, проте нам не легше

Кліматична паніка Грети провалилася, проте нам не легше

Категорія: Новини Позиція, Економіка
Кліматична паніка Грети провалилася, проте нам не легше
Прем’єр-міністр Великобританії назвав ядерну енергетику запорукою підвищення енергетичної безпеки Об'єднаного Королівства.
До того ж, пообіцяв виділити 700 мільйонів фунтів стерлінгів (810 мільйонів доларів) на запланований проект атомної електростанції Sizewell C, який буде побудований у співпраці з французькою енергетичною компанією EDF і забезпечить електроенергією близько 6 мільйонів будинків.
Перед тим, як піти зі своєї посади наступного тижня, Джонсон сказав, що стрибок цін на газ показує, чому у Великій Британії необхідні нові потужності атомної енергетики. До 2025 року майже половина нинішніх ядерних потужностей держави має бути виведена з експлуатації. Джонсон сказав, що в британській ядерній енергетиці настав «параліч», через нездатність урядів, які змінювали один одного, інвестувати у нові реактори.
«Так, ядерна енергія завжди виглядає відносно дорогою у будівництві та експлуатації. Але це, безумовно, дешево, порівняно з сьогоднішніми вуглеводнями. Давайте думати про майбутнє, давайте думати про наших дітей і онуків, про наступне покоління», - закликав відставний глава уряду.
Тут обурливо не те, що нам кілька років нав'язували істерики «зелених» та інших адептів «кліматичного перезавантаження», незважаючи на докази, що термоядерна гілка мирного атома чиста і рентабельна. Просто у світлі заяв про «раптову» користь реакторів нам, державі з найбільшою кількістю атомних потужностей, пророкують зимувати під потріскування дров, пелетів і не до ночі будь сказано – покришок. Виходить, нам уже не можна думати про наших дітей та онуків?