Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна отримає від ЄС допомогу на 622 мільйони євро

Україна отримає від ЄС допомогу на 622 мільйони євро

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Україна отримає від ЄС допомогу на 622 мільйони євроУкраїна отримає від Європейського союзу (ЄС) допомогу на суму 622 мільйони євро для підтримки економіки та населення. Про це повідомили у прес-службі віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції республіки Ольги Стефанішиної. 
 
Зазначається, що відповідні угоди були підписані в рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС, в якому брала участь українська делегація на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Одна із укладених угод передбачає бюджетну підтримку Києву з боку Євросоюзу на суму 500 мільйонів євро. Передбачається, що виділена сума дозволить «зменшити вразливість та підвищити продовольчу безпеку республіки через підтримку постраждалого населення та сільськогосподарського виробництва».

Інший підписаний документ передбачає грантову підтримку України на суму 122 мільйони євро, яка буде спрямована на фінансування органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

На початку вересня повідомлялося, що ЄС надасть Україні новий пакет допомоги на п'ять мільярдів євро. Кошти будуть призначені для покриття «невідкладних витрат», зокрема виплати зарплат та допомоги громадянам.