Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Лікування алкоголізму. Як отримати допомогу

Лікування алкоголізму. Як отримати допомогу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Лікування алкоголізму. Як отримати допомогу  Лікування алкоголізму цікавить багатьох. На жаль, алкоголізм – дуже поширена проблема. І зіткнутися з нею може кожен із нас, тому ставитись до неї варто з повною серйозністю. Насамперед варто розібратися, що таке алкоголізм, а саме справжня залежність від алкоголю. Коли ми дізнаємося про суть проблеми, вирішити її буде набагато простіше. 

 

Насправді алкоголізм вважається психічним захворюванням. Він виникає, коли людина вживає алкоголь непомірно – надто часто і у великих кількостях. Надмірне та регулярне вживання алкоголю дуже шкідливе для здоров'я насамперед, а також для працездатності, соціального життя, розумового розвитку. Таким чином поступово виникає і зниження добробуту та моральних цінностей. Головна характеристика алкоголізму – людина починає сильно залежати від алкоголю, і жити без нього вона вже не може.


Переваги лікування у стаціонарі

 

Які саме переваги у тому, щоб лікуватися у стаціонарі?

 

  • Насамперед - це комфортно. Для пацієнта створюється відповідна комфортна обстановка.
  • Пацієнт буде забезпечений здоровим харчуванням, необхідними медикаментами та увагою фахівців.
  • Лікування проходить анонімно, що є одним із важливих факторів для багатьох.
  • Алкоголік не має доступу до спиртного. Дуже важливо, щоб пацієнт не був оточений всілякими спокусами. І у стаціонарі це забезпечать.
  • Безпека, цілодобове спостереження за здоров'ям пацієнта та охорона клініки.
  • Надається допомога психотерапевтів. Саме вони й допомагають подолати залежність. Ізоляція, надійність та турбота – головні складові лікування.

 

Дуже часто після відмови від спиртного можуть розвинутись різні хронічні захворювання. З цією проблемою пацієнтові також допоможуть упоратися. У клініках є все необхідне обладнання та препарати. Досвідчені лікарі доглянуть пацієнта і всіма силами допомагатимуть йому боротися із залежністю і знову почати тверезий спосіб життя.


Причини, ознаки, симптоми та наслідки

Причини алкоголізму можуть бути соціальними (під впливом знайомих), психологічними (спроба уникнути реальності та проблем, забути), біологічними (через спадкову схильність). Це є основні причини.


Якщо говорити про ознаки, то вони очевидні. Людина з алкоголізмом може випити дуже багато, вона не має норми. Після бурхливого пияцтва він просто не може пригадати все те, що з ним відбувалося. І на ранок така людина завжди похмелюється. Пити може кілька днів без перерви.

 

Згодом у таких людей псується здоров'я, руйнуються стосунки з усіма оточуючими. Людина буквально втрачає все. Він може навіть втратити роботу, житло, соціальний статус та здоров'я.

 

 

Лікування алкоголізму

З такою серйозною проблемою як алкоголізм, ні сама людина, ні її родичі впоратися не можуть. Мало кому вдається позбутися будь-якої залежності самостійно. Саме для цього існують фахівці. І їхнє покликання – допомагати людям. Вони допомагають у важкі часи, щоб людина просто не занапастила себе і змогла повернутися до нормального життя. А найголовніше – відновити здоров'я та ставлення з близькими.


У клініці пацієнта забезпечать усім необхідним. Він буде позбавлений спокус, а також оточений увагою та турботою, наскільки це можливо. Йому нададуть належну допомогу, допоможуть упоратися з усіма проблемами та труднощами, адже у клініках працюють лише найкваліфікованіші фахівці.