Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Єврокомісія затвердила повне зупинення спрощеного візового режиму з Росією

Єврокомісія затвердила повне зупинення спрощеного візового режиму з Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Єврокомісія затвердила повне зупинення спрощеного візового режиму з Росією Єврокомісія затвердила повне зупинення дії угоди про спрощений візовий режим з Росією. Нові заходи набудуть чинності 12 вересня. Про це повідомила єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоханссон.

Як заявив представник ЄК, найпріоритетнішою має стати видача гуманітарних віз росіянам, найменше — видача туристичних віз. При цьому в Єврокомісії мають намір створити зручніші умови для отримання віз студентам, журналістам, дисидентам та представникам громадянського суспільства.

Крім того, країнам Євросоюзу дозволять відмовляти у видачі віз росіянам, які можуть нести загрозу безпеці міжнародним відносинам. Наразі російські громадян мають близько мільйона багаторазових шенгенських віз — в ЄК зазначили, що вони можуть бути переглянуті.

Також у Єврокомісії порадили Болгарії, Румунії та іншим країнам, які не входять до шенгенської зони, обмежити видачу віз росіянам. Крім того, ЄК готує рекомендації для посилення контролю при пропуску росіян через кордон.