Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » МАГАТЕ перерахувало заходи щодо запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС

МАГАТЕ перерахувало заходи щодо запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС

Категорія: Головне, Політика
МАГАТЕ перерахувало заходи щодо запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) перерахувало заходи, які, згідно з позицією організації, необхідно вжити для запобігання катастрофі на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Про це йдеться у доповіді, опублікованій за результатами інспекції місії агентства на об'єкті.

Насамперед МАГАТЕ закликало припинити обстріл електростанції та створити навколо неї зону безпеки, а також проводити навчання для відпрацювання ефективного реагування на випадок аварійної ситуації. МАГАТЕ зголосилося ініціювати консультації щодо безпечної зони та допомогти в організації навчань.

МАГАТЕ рекомендує припинити обстріл станції та її околиць негайно, щоб уникнути подальшого збитку станції та пов'язаних з нею об'єктів, для забезпечення безпеки експлуатаційного персоналу та для підтримки фізичної цілісності з метою забезпечення безпечної та надійної роботи

Крім того, з'ясувалося, що на Запорізькій АЕС сталася низка інцидентів, які порушили принципи ядерної безпеки. За даними агентства, починаючи з квітня більшість подій, що відбулися на станції, «скомпрометувала сім стовпів ядерної безпеки».

Також інспекція виявила цілу низку пошкоджень, завданих станції внаслідок обстрілів, у тому числі у будівлях для зберігання ядерних палива та відходів.