Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ліз Трасс офіційно обійняла посаду прем'єр-міністра Великобританії

Ліз Трасс офіційно обійняла посаду прем'єр-міністра Великобританії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ліз Трасс офіційно обійняла посаду прем'єр-міністра Великобританії Екс-глава британського МЗС Ліз Трасс офіційно вступила на посаду прем'єр-міністра Великобританії, пройшовши урочисту церемонію призначення королевою Єлизаветою ІІ. Про це повідомила прес-служба Букінгемського палацу.

Церемоніальна зустріч королеви та обраного прем'єра відбулася у монаршій шотландській резиденції Балморал. На заході Єлизавета II доручила Трас сформувати новий уряд, оскільки кабінет Бориса Джонсона було розформовано разом із його відставкою.

Раніше королева Великобританії Єлизавета II на аудієнції у замку Балморал прийняла відставку Бориса Джонсона з посади прем'єр-міністра. Зазначається, що під час візиту до шотландської резиденції англійських королів Джонсона супроводжувала дружина Керрі.

5 вересня колишня міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром королівства, а також очолила британську Консервативну партію. Вона набрала 57,4 відсотка голосів, обійшовши таким чином іншого претендента на посаду прем'єра, колишнього канцлера Мінфіну Британії Ріші Сунака.