Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » О як! За угорським підручником Україну ділять між собою США, ЄС та Росія

О як! За угорським підручником Україну ділять між собою США, ЄС та Росія

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
О як! За угорським підручником Україну ділять між собою США, ЄС та Росія Йдеться про офіційний підручник географії для 8 класу, що розроблений державним центром OFI та є обов’язковою навчальною книгою для угорських учнів.

Як ідеться у статті Європейської правди, підручник містить відверто неправдиві факти."У багатонаціональній Україні розподіл по території національностей дуже нерівномірний. Більшість – це українці за національністю, але на сході країни значна частка росіян, а на Кримському півострові вони становлять більшість. Дві східнослов'янські мови (російська, українська) дуже подібні, а п'ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це, дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів, дивіться малюнок", – стверджують угорські "географи".
 
Допис супроводжується малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки в символіці США і Євросоюзу. Школярів при цьому запитують: "Кому (з них) має належати Україна?"
 
Ця ганьба і "пробивання дна" з боку угорських освітян вимагає негайного протесту офіційного Києва.