Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Путін хоче обмеження вивезення зерна з України

Путін хоче обмеження вивезення зерна з України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Путін хоче обмеження вивезення зерна з України Президент Володимир Путін у ході виступу на ВЕФ заявив, що Москва зробила все, щоби українське зерно було вивезене. Проте в результаті воно було спрямоване не в країни, що розвиваються, а до Європи, стверджує він. 

За словами Путіна, тільки два з 87 кораблів вирушили до Африки. Володимир Путін вважає, що варто обмежити вивезення зерна з українських портів. Він пообіцяв порадитися з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Російський президент повідомив, що в рамках всесвітньої програми ООН, яка допомагає країнам, що потребують, було завантажено всього два кораблі, які вивезли з України 67 тис. з 2 млн т зерна.
 
«Це всього 3%, які спрямовані в країни, що розвиваються. Як багато європейських країн у колишні десятиліття та століття діяли як колонізатори, так і продовжують діяти сьогодні. В черговий раз просто обдурили країни, що розвиваються, і продовжать обманювати», — додав Путін.

На його думку, «за такого підходу масштаб проблем із продовольством у світі лише наростатиме». Це здатне призвести до «небувалої гуманітарної катастрофи».
 
«Може, варто задуматися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства цим маршрутом. Я обов'язково пораджуся на цю тему із президентом Туреччини паном Ердоганом», - уточнив президент РФ.

22 липня Росія та Україна за участю Туреччини та ООН домовилися про вивезення зерна з трьох українських портів – Одеси, Чорноморська та Південного. Завдяки цій угоді до кінця серпня Україна експортувала вже 1 млн. т продовольства.