Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна отримала від країн Заходу протикорабельні ракети Harpoon

Україна отримала від країн Заходу протикорабельні ракети Harpoon

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Україна отримала від країн Заходу протикорабельні ракети Harpoon Пентагон заявив, що Україна отримала від Заходу ракети Harpoon у рамках військової допомоги. 

Україна отримала від країн Заходу протикорабельні ракети Harpoon (Гарпун) на автомобільній платформі в рамках військової допомоги. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та матеріально-технічного забезпечення Біл Лаплант.

Він розповів, що під час постачання озброєнь Києву мають місце «неймовірні інновації».
 
«Ви могли чути про "Гарпуни" або бачити це в новинах. Історія полягає в тому, що в однієї країни, називати яку я не буду, були "Гарпуни", встановлені на кораблі, йшлося про "Гарпуни" морського базування», - уточнив він.

Лаплант зазначив, що Вашингтон попрацював із цією країною та підрядником і розмістив ракети на вантажівках із платформами. На сусідній вантажівці було встановлено джерело живлення, підключеного кабелем до ракети. За словами заступника голови Пентагону, військові інструктори США навчили українських військових застосувати таку зброю ще наприкінці травня.

Раніше заступник начальника штабу ВПС США Клінтон Хайнот заявив, що внесок Вашингтона у підтримку сил України забезпечив ефективну протидію Росії у повітрі.
 
"Наші військові повинні переконливо демонструвати, особливо Росії та Китаю, що ми можемо протидіяти необхідним їм речам для досягнення успіху", - додав він.